Радан Кънев: Прави се опит за препозициониране на мафията

Свидетели сме на падането на кабинета „Орешарски” след пресконференцията на ДПС. Но това, което наблюдаваме от страна на Движението за права и свободи, е опит да се препозиционира мафията в управлението. Това заяви говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев. в коментар на пресконференцията на Лютви Местан и това, че ДПС подкрепя нови парламентарни избори до края на годината. По думите на Радан Кънев сега топката е в полето на президента.
Неслучайно поискахме Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), на които да се изготви план за излизане на посевместната криза. Изборният ни резултат показва, че планът ни за борба с мафията е успешен, категоричен беше Кънев.

Във връзка с евентуалното следващо правителство на България Кънев посочи, че не знае какво ще реши ГЕРБ „за опита на мафията в лицето на ДПС да се препозиционира вдясно”. Никога няма да се съгласим с това, но не знаем каква е позицията на ГЕРБ, заяви говорителят на Реформаторския блок. Всеки час, в който начело на страната са БСП и ДПС, носи неимоверна опасност. ДПС не може да е партньор, тя е в основата на сегашната ситуация. При предстоящи парламентарни избори ние с ГЕРБ ще сме конкуренти, каза Кънев. Според него в момента има куп сигнали, че ГЕРБ и ДПС се готвят за нова управляваща коалиция.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Горкият Рамадан Кунев. Него го е страх не за друго, а заради препозиционирането. Препозиционирането на ДПС вдясно означава, че Кунев няма да е необходим на ГЕРБ. Това е болката. А иначе за мафията да припомним, че това е връзки на организираната престъпност с властта, или директното влизане на организираната престъпност във властта. по този повод да припомним статията в американското списание за миналото на един покровител на Кунев. А Кунев го е страх и за друго – успеха на Бареков и продължаващия ръст, както и преминаването на много структури на СДС и ДСБ към Бареков съвсем изключват Кунев от следващо управление.

Leave a Reply

Your email address will not be published.