Радан Кънев: Поведението на държавата е част от проблема в Гърмен

Поведението на държавата е част от проблема в Гърмен. Тези гета са резервоар за изборни гласове и са плод на дълбока политическа корупция. Ако проверим изборните резултати в района, ще видим, че 90% от гласовете са на една политическа сила.

Това коментира съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев на пресконференция в Монтана. По думите на Радан Кънев, решението е скъсване на всички връзки на МВР с ДПС. Депутатът изтъкна, че Реформаторският блок се опитва да направи точно това и не е случайно, че ДПС не се занимава с друго, освен да напада РБ.
Все по темата Радан Кънев сподели мнението си, че основният проблем с малцинствата извън липсата на образование, е нееднаквото налагане на закона.

Реформата във ВСС ще бъде осъществена независимо дали това ще стане чрез
конституционни промени или чрез закон. Това е първата крачка и задължителна основа, за да можем да продължим съдебната реформа, изтъкна Кънев. – Следващата голяма крачка е реформа в българската прокуратура, подчерта той.

Създаването на независима прокуратура е в основата на успешната борба с
корупцията. РБ ще има допълнителни предложения в тази насока, но за тях
до момента нямаме съгласие в управляващото мнозинство, сподели още Кънев. Той обаче подчерта, че сигналът на РБ, че съпротивата на депутатите от ГЕРБ е тревожна е бил разбран много конструктивно от премиера и темпът на здравната реформа е бил възстановен. “Екипът на Д-р Москов коригира комуникационната си
стратегия, обиколиха цяла България и разясниха идеите си и в момента
реформата има както парламентарна, така и обществена подкрепа”, подчерта Кънев.
Според него, обаче, най-големият пробив в здравната реформа за последното десетилетие е приетото вчера от МС постановление за създаване на платформа за
електронна търговия с лекарства за всички видове болнични заведения.
Това ще сложи край на непрозрачните обществени поръчки, струващи милиони
на българските данъкоплатци и ще намали разходите за лекарства около 30 %, коментира Кънев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.