Радан Кънев обвини БСП и ДПС, че приемат победата на ГЕРБ за даденост

БСП и ДПС приемат победата на ГЕРБ за даденост и зад гърба на българина договарят някакво участие във властта. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на ДСБ и доскорошен говорител на Реформаторите Радан Кънев.

Той коментира и назначаването от служебното правителство на хора от времето на правителството на ГЕРБ, които отново получават отговорни постове.

Няма как процесът на връщане във властта на кадри, свързани с ГЕРБ, да се хареса на Реформаторския блок, категоричен бе Кънев. Според него в момента се наблюдава реализацията на модел на връщане на еднопартийно управление чрез служебния кабинет.

Според Радан Кънев e много опасно да се прави връзка му кабинета и протеста. По думите му обаче гражданската енергия и гражданският контрол трябва да съществуват непрекъснато и много агресивно.

Кънев изрази тревога от начина, по който служебното правителство се справя с казуса “Южен поток”.

“Аз това, което видях и много ме разтревожи за служебния кабинет, е едно нещо – това е начинът, по който той се наби на подводния камък “Южен поток”. И остана там – нито го избягна, нито го премахна, нито смени курса на кораба”, коментира Кънев. По думите му предишното правителство е заложило огромен капан с това, че е дадено разрешение за строеж на консорциума, който е спечелил незаконен конкурс. “В следващия момент на този незаконно спечелил консорциум се дава разрешение за строеж – забележете – с предварително изпълнение. А проектът е бил замразен! И така проектът е замразен, а изпълнението е предварително и багерите влизат на същия ден”, посочи Кънев.

На въпрос дали оставката му като говорител на Реформаторския блок е постигнала целите си той отговори положително. Имаме един по-демократичен Реформаторски блок, заяви Кънев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.