Радан Кънев: Новият министър ще продължи реформата в МВР

„За мен важен е резултатът. Тези хора (Лазаров и Писанчев. Бел. на ред.) си тръгнаха, а реформата в МВР ще продължи, макар и с нов министър. Важен е резултатът. Имаше трус, имаше дестабилизация. Силно изявен политически лидер от ГЕРБ поема гаранцията, че ще продължи реформите в МВР, а премиерът сменя хората, които трябва да смени. Това е добър отговор на ситуацията и показва, че има смисъл от коалицията”, коментира съпредседателят на РБ Радан Кънев в студиото на Нова ТВ. Кънев бе категоричен, че се доверява напълно на премиера Борисов, особено в тази ситуация. Той потвърди, че се е имало среща между премиера, министър Москов и Реформаторите, на която е било обсъдено кой да заеме поста на вътрешния министър.

„Задържането на персоналните смени в сектор „сигурност” дестабилизира, а не стабилизира страната. И за съжаление се видя, че съм бил прав”, изтъкна Радан Кънев. Съпредседателят на Реформаторския блок обаче се съгласи с упрека, който Борисов отправи вчера от парламентарната трибуна – че в групата на Реформаторския блок има проблеми в дисциплината и това е изнервяло няколко гласувания.

Запитан дали оставането на Реформаторския блок в коалицията носи черни точки, Радан Кънев отвърна: „Участието в управлението носи черни точки по принцип. Ако мислим за властта заради властта, това означава, че ние ничий интерес, освен нашия собствен, не защитаваме. Властта се упражнява, за да промениш живота на хората – те да печелят, ти да губиш”.

Радан Кънев бе категоричен, че се доверява напълно на премиера Борисов, особено в сегашната ситуация.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.