Радан Кънев: Много десни не вярват, че стари муцуни могат да разследват миналото

Основният въпрос пред България е дали старото може да разследва „тъмните” практики от миналото – 1 млн. хора с десни убеждения не го вярват. Това заяви по Нова ТВ лидерът на ДСБ и лице на Реформаторския блок Радан Кънев.
Той коментира и променливата природа на българските политици във връзка с предстоящите парламентарни избори.
„Цялата тази непоследователност на българските политици е това, което трови доверието на хората. Имам подозрението, че всичко това се справи, за да се сваля активността на изборите”, каза Кънев. По думите му, Реформаторите май са единствените на тези избори, които искат по-висока активност и които призовават поне 4 млн. българи да излязат и да гласуват.
Попитан за отношенията между ГЕРБ и РБ, Радан Кънев укори Бойко Борисов в крайна непоследователност.
„Проблемът е, че след това „последните, с които ще говоря са Реформаторите” последва друго – „аз с БСП и ДПС няма да говоря”. Това значи, че първите, с които ще говори, са Реформаторите или може би Бареков. Само че на следващия ден каза, че с Бареков в никакъв случай няма да говори. Имаше сериозни задявки с ДПС и с БСП. Това е признак на непоследователност и на страх от бъдещето.”

Въпреки това по думите на Радан Кънев и към днешна, и към утрешна дата РБ биха управлявали единствено с ГЕРБ, но при много ясни и строги условия, от които ние няма да отстъпим и на които ГЕРБ към момента не отговаря.

Лидерът на ДСБ посочи, че не само няма отговор от ГЕРБ, но и че те „всеки ден отговарят различни неща”.

На въпрос колко разпокъсани са отношенията вътре в РБ, Кънев заяви, че по-спокоен за консолидацията на РБ, отколкото за тази на БСП.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.