Радан Кънев каза “да” на единна регистрация на Реформаторския блок за изборите

Лидерът на ДСБ Радан Кънев каза “да” на единна регистрация на Реформаторския блок за местните избори през есента.

“Както изтече в някои медии, четири партии били съгласни, чакали нас. Това означава, че сега пред медиите казвам – “да”, и въпросът приключва”, заяви Кънев в доклада си по време на съвещанието на щаба в централата на ДСБ.

“Въпросът е друг – ще успеем ли чрез местното лидерство, чрез общите кандидати и общите си листи, чрез общата си философия на поведение в общинските съвети да изградим дясната партия, която да се бори да бъде победител на следващи избори”, отбеляза той.

“Задачата ни е единство на местните избори, но истинската цел е много по-голяма – политическо единство на българската реформаторска десница, с ясно лидерство, с ясни механизми за контрол.”, добави Кънев.

Според него единната регистрация ще помогне за някои проблеми, но няма да бъде достатъчна.

“Може ли единната регистрация да отговори на въпроса ще се справим ли с партийната бюрокрация в общините, може ли да ни помогне да се справим с корупцията на общинско ниво, с връщането на реда и сигурността в общините”, попита реторично той.

Според него е възможно, но не защото няколко партии са положили подписите си под единна регистрация и после “са си издрали очите” в коя община кой да им е кандидатът, а защото са направили същински стъпки към политическото си единство.

“Не очакваме победа на вота, а увеличаване на политическото влияние  и няколко знакови политически победи, за да не може никой да каже след изборите, че Блокът губи влияние”, отбеляза Кънев и допълни, че за знакови победи трябват личности.

Той подчерта още, че работата на политика, особено на власт, не е да трупа точки за себе си.

“Ние сме управляваща партия, политическа сила, без която управлението не е възможно, и задачата ни не е да правим добро за себе си, а за хората”, посочи Кънев.

Според него с постигнатото вчера България е направила най-голямата си крачка от падането на визите и е тръгнала да излиза от 15-годишен политически застой.

“Ако някой видя нещо и тук, и в чужбина, то е, че без министър Христо Иванов и без РБ тази крачка нямаше да бъде направена и не могат да бъдат направени и следващи подобни крачки”, заяви Кънев по повод на постигнатото съгласие по конституционните промени.

Кънев заяви, че корупцията, и преди всичко корупцията на високо политическо ниво, вкарва България в плаващите пясъци и порочната спирала “трябват ни пари за избори – трябва да спечелим изборите, за да получим повече власт – трябва ни повече власт, за да можем да съберем пари за следващите избори”.

По думите му обяснението на реформата в управлението е именно разкъсване на този порочен кръг.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.