Радан Кънев: ГЕРБ просто не искат да управляват с нас

“Отдавна е ясно, че ГЕРБ нямат желание да управляват заедно с Реформаторския блок. Партията на Борисов търси повод за прекратяване на преговорите с блока и го намери в раздадената на журналистите програма преди преговорите вчера”. Така председателят на ДСБ Радан Кънев обясни в студиото на bTV вчерашните консултации с преговорния екип на ГЕРБ за съставяне на правителство.

Кънев изтъкна, че РБ иска “демонтаж на мафията от властта и попита кое притеснява ГЕРБ: не искат реформи или привиждат мафията в себе си или в партньорите си?

Лидерът на ДСБ изтъкна, че преговорният екип на РБ не е дал повод за проваляне на разговорите. До петия час в дискусията всичко е вървяло гладко, след това обаче нещата са се влошили рязко от страна на ГЕРБ, които заявили, че РБ е нестабилна формация, тъй като не било ясно кой го представлява.

Ние сме конструктивни и с желание да се стигне до краен резултат, каза Кънев и изрази оптимизъм, че “ГЕРБ като видят, че не могат с Реформаторския блок и с Пеевски заедно, ще продължат преговорите с Реформаторския блок”.

По телефона в разговора се включи Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ, която укори Радан Кънев, че говори без да е участвал във вчерашните разговори, но се съгласи с тезата, че е имало конструктивност в разговорите.

Бъчварова уточни, че представителите на ГЕРБ не са получили ясен отговор как се вземат решенията в РБ, кой го представлява и кой ще подпише евентуално коалиционно споразумение, както и дали при съвместно управление са за пълен мандат.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.