Радан Кънев: Ако нямаше компромиси, бяхме готови на предсрочни избори

Нови избори са били на дневен ред, ако не бъде постигнат компромисът за съдебната реформа. Това обясни съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев пред протестиращите зад парламента, част от които изразиха разочарование от факта, че реформаторите са се договорили с Движението за права и свободи, предаде БНР.

“Въпросът вчера беше заради явното гласуване и Висшия съдебен съвет – ако не са според първоначалния вариант, предизвикваме ли нови избори? Решението, което взехме, беше, след като ВСС се променя изцяло според първоначалния вариант, вярвайте ми, това е революционна промяна. Приемам реакцията, жертвата за явното гласуване е много голяма и прекрасно разбирам всеки, който се чувства предаден”, заяви Кънев пред протестиращите, записан от диктофона на репортер.

На въпроса дали има договорка с ДПС, Радан Кънев каза, че отговорът е “Да”.

“Това направихме. В този парламент социално мнозинство беше възможно при едно-единствено условие – ние, реформаторите, да отидем и да се разберем с ДПС. В името на това да се промени ВСС, да се приемат тези промени, отивам, разбирам се с ДПС и си нося негативите”, обясни съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.