Работниците от “Мини Марица-изток” ще получат заплатите си за юни

Работниците от “Мини Марица-изток“ ще получат заплатите си за юни, въпреки че сметките им са в КТБ. Това съобщи по “Хоризонт” инженер Георги Златев, изпълнителен директор на въгледобивното дружество в отговор на притесненията на синдикатите. По думите на Георги Златев, работниците сами са започнали да си откриват нови сметки в други банки, а тези, които не са го направили, ще получат на 25-и юни заплатите си на ръка. Според директора на “Мини Марица-изток“ останалите сметки на държавното въгледобивно дружество не са в КТБ.

По-рано днес президентът на КНСБ Пламен Димитров поиска гаранция, че заплатите в държавните енергийни дружества ще бъдат платени въпреки поставянето на Корпоративна търговска банка под особения надзор на БНБ.

Лидерът на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев коментира, че не очаква проблеми в изплащането на заплатите в двете държавни дружества в региона “Мини Марица-изток” и ТЕЦ “Марица изток” 2. Според него истината за кризата в банката на Цветан Василев ще стане ясна на един по-късен етап.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.