Р. Овчаров: Миков и Стойнев бяха кандидатури на статуквото

Михаил Миков и Драгомир Стойнев, като претенденти за лидерския пост в БСП, бяха кандидатури на статуквото. Това каза в сутрешния блок на bTv бившият депутат от БСП, някогашен министър на икономиката и енергетиката и дългогодишен лидер на столичната партийна организация Румен Овчаров. Той изтъкна, че БСП трябва да скъса с това, от което е била зависима през изминалата една година, защото през това време партията е била поставена под контрола на една икономическа групировка – което, според Овчаров се случва за първи път.

„И сега в момента, ако БСП не се разграничи от това, което направи Драго Стойнев вчера и онзи ден, (подготовката на договор с “Уестингхаус” за VІІ блок в АЕЦ “Козлодуй), ние ще получим поредния си автогол още в началото на предизборната кампания”, заяви Румен Овчаров. По думите му, Драгомир Стойнев е продукт на корпоративни интереси и освен това е очевидно, че ръководството на БСП действаше под натиска на тези корпоративни интереси.

Като погледнете кадровите назначения, като видите министрите и какво правят тези министри сега в последния момент, то е очевидно, аргументира се Овчаров. Според него през последната една година ДПС е вършило в управлението това, което са му позволявали от “Позитано” 20.

“ДПС прави това, което му позволява по-големият коалиционен партньор”, каза Овчаров. И освен това сподели мнението си, че за БСП Сергей Станишев вече минало.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.