Путин взел един ден отпуск, празнува рожден ден в тайгата

Руският президент Владимир Путин навършва днес 62 години и за първи път откакто заема висши държавни постове – цели 16 години, си позволи да вземе един ден отпуска, предаде ТАСС.

Неговият прессекретар Дмитрий Песков съобщи, че президентът ще си отпочине в сибирската тайга.

„Държавният глава ще бъде на около 300-400 км от най-близката къща, поради което условията на почивката му няма да бъдат „стационарни“, заяви говорителят.

„Празничният маршрут“ е избран по логистични съображения – в сряда в работния график на президента е планирано съвещание в Сибирския федерален окръг, допълни Песков.

Той отказа да съобщи дали Путин ще бъде на лов или риболов и дори кой ще го придружава.

В Русия има идея и дори предложение рожденият ден на Путин да бъде обявен за национален празник – например като Ден на учтивите хора, както бяха наречени хората с военно снаряжение без опознавателни знаци, “поддържали реда по време на референдума в Крим” на 16 март за присъединяване към Русия. Идеята е на депутата от Държавната Дума Игор Зотов и има подкрепата на руското Министерство на отбраната, съобщи неотдавна “Известия”.

Всъщност поне от 2000-та година насам Владимир Путин демонстрира доста екзотични привички по време на своите почивки, независимо дали те ще бъдат наречени отпуск или по някакъв друг начин. Има десетки снимки в мачовски стил, на които се вижда как Путин лови риба в тайгата, язди кон гол до кръста, стреля по тигър с упойващи стрелички, лети с делтпланер до ято жерави или се гмурка в Черно море, за да открие на 2 м дълбочина в близост до брега антична амфора.

През септември 2012 година Путин призна в интервю за Ройтерс, че някои от най-известните му медийни изяви в дивата природа са били внимателно режисирани, но настоя, че си е заслужавало, защото са привлекли общественото внимание към важни проекти за опазване на околната среда.

Снимка: На този кадър от 2000 г. Владимир Путин язди сред дивата природа

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.