Путин свали ограничанията за пътуване до Турция

Руският президент Владимир Путин обяви, че ще свали ограниченията за пътуванията до Турция, след като проведе телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха световните агенции.

“Започва нормализиране на отношенията между Русия и Турция”, обяви руският президент Владимир Путин по време на правителствено заседание в Москва. “Искам да започна с въпроса за туризма. Вдигаме административните ограничения в тази област“, заявил Путин, цитиран от Франс прес.

По думите му Ердоган го е уверил, че “турското правителство ще направи всичко, зависещо от него, за да осигури безопасността на нашите граждани на територията на Турската република“.

Руските санкции и отливът на руски туристи нанесоха сериозен удар по турската икономика. Разговорът между Путин и Ердоган е продължил 40 минути. От Кремъл съобщиха,че Путин е отбелязал, че полученото от турския президент послание, в което е изразил съжаление заради трагичния инцидент с руския самолет Су-24, е създало предпоставки да бъде обърната “кризисната страница в двустранните отношения и да бъде започнат процесът за възобновяване на съвместната работа по международни и регионални проблеми, както и за развитието на всички сфери на руско-турските отношения”.

“Двамата лидери се съгласиха по време на разговора си да се срещнат лично и подновиха обещанието си да активизират двустранните отношения и да се борят заедно срещу тероризма “, съобщиха от кабинета на Ердоган.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.