Путин, Оланд и Меркел се обявиха за ново примирие в Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин, германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд за пореден път са провели конферентен телефонен разговор. Тримата лидери са обсъдили ситуацията в Украйна и са се обявили за най-скорошно прекратяване на огъня и среща на контактната група за ситуацията в югоизточните области на Украйна.

“Тримата държавни лидери се изказаха в полза на най-скорошното възобновяване на режима на прекратяване на огъня и провеждане на среща на контактната група с участието на представители на регионите с протести. Уговорено е да продължат контактите по украинската проблематика”, се казва в съобщение на пресслужбата на руския президент.

Днешният телефонен разговор е четвърти или пети между Путин, Оланд и Меркел по темата за Украйна през последните две седмици.

На 3 юли, отново в конферентен телефонен разговор, Франсоа Оланд и Ангела Меркел призоваха Владимир Путин да насърчи сепаратистите в Източна Украйна да постигнат споразумение с украинските власти за прекратяване на огъня.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.