Путин обвини САЩ за бежанската вълна в Европа

Руският президент Владимир Путин заяви, че е изненадан от това, че американските медии критикуват Европа за жестоко отношение към мигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем, съобщиха ТАСС, РИА “Новости” и други руски медии. Според Путин, който на връщане от Пекин участва в първия Източен икономически форум във Владивосток, кризата с имигрантите в Европа е била напълно очаквана. Руските медии цитират думите на президента:

“Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка. Те продължават да водят такава политика”.

По думите на президента на Руската федерация, става дума за налагане на собствените стандарти, без да се вземат предвид историческите, религиозните, националните, културните особености на тези региони.

“Това е преди всичко политика на нашите американски партньори”, конкретизира Путин.

Москва участва в консултации с партньорите си за създаването на международна антитерористична коалиция, но да се говори за участието на Русия във военните действия срещу Ислямска държава, засега е преждевременно, коментира още Владимир Путин пред журналисти във Владивосток.

В своята пресконференция във Владивосток президентът на Русия Владимир Путин коментира и отговори на въпроси на журналисти за икономическата ситуация в Русия, цените на нефта, посещението си в Китай, положението в Украйна и др.

На сайта на руския президент в Интернет е качен видеозапис от пресконференцията му във Владивосток.

(Снимка: Сайт на президента на Руската федерация)

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.