Путин: Лидерите на ЕС шепнат дори в домовете си, боейки се от подслушване от САЩ

Сложно е да се договаряш с европейските лидери, които даже в домовете си разговарят шепнешком, страхувайки се, че ги подслушват САЩ. Това заяви днес президентът на Русия Владимир Путин по време на редовния си ежегоден разговор в ефир, известен с името „Пряка линия”.

Путин предложи на европейските държави заедно с Русия да строят голяма Европа от Лисабон до Владивосток, за да не се превърнат в малки играчи, от които в бъдеще нищо няма да зависи. По думите на президента на Русия, ако това се случи, „ние имаме шанс да заемем достойно място в света на бъдещето. Но ако тръгнем по другия път, ако ще разделяме Европа, европейските ценности, европейските народи, ако щесе занимаваме със сепаратизъм, то всички ние ще бъдем незначителни, неинтересни играчи, и никакво влияние на световното развитие, а и даже на своето собствено няма да можем да оказваме”, изтъкна Владимир Путин.

Отговаряйки на въпроси, Владими Путин посъветва руснаците да не се горещят с въпроса за присъединяването на Аляска към територията на Русия; изрази удивление, че САЩ отказват да подпишат договора за противоракетната атбрана (ПРО)Текстовая онлайн-трансляция прямой линии президента РФ; уточни, че Руската федерация няма да настоява за присъствието си в ПАСе, но и не се кани да се самоизолира и уточни, че решението за (присъединяването на) Крим е било взето, имайки се предвид опасността от разширяването на НАТО и с приемането на Украйна.
Владимир Путин изрази разочарование, че генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен е публикувал стенограма от разговора си с него, без да попита Путин дали е съгласен. Президентът на Русия не отговори на въпроса кога ще представи новата първа дама на страната.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.