Путин: Кризата в Украйна вече е истинска гражданска война

Руският президент Владимир Путин, също като началникът на Генщаба на Русия ген. Герасимов, коментира днес, че кризата в Украйна е прераснала в пълномащабна гражданска война.

„Украинската криза възникна, защото (президентът Виктор) Янукович отложи споразумението за асоцииране с ЕС. Това бе последвано от преврат, подкрепен от нашите американски приятели и в резултат сега има хаос и пълномащабна гражданска война“, заяви Путин на икономически форум в Санкт Петербург. По думите му, цитирани от ИТАР-ТАСС, сегашните проблеми, свързани с Украйна и Крим, са предизвикани от отсъствието на доверие в света.

В Крим Русия осигури свободно изразяване на волята на гражданите, заяви Путин във връзка с референдума, след който Крим се отцепи от Украйна. Според президента, „ако не бяхме направили това, щеше да има по-големи трагедии от тези, които виждаме в някои градове на Украйна днес, например в Одеса, където живи хора бяха изгорени. Ние не допуснахме такава трагедия в Крим и смятам, че постъпихме правилно“, посочи Владимир Путин.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.