Путин е обсъдил кризата в Украйна с Оланд и Буркхалтер

Руският президент Владимир Путин е обсъдил кризата в Украйна в телефонни разговори с президента на Франция Франсоа Оланд и с председателя на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Дидие Буркхалтер, министър на външните работи на Швейцария, съобщи Кремъл в кратко комюнике, публикувано на сайта на президента на Руската федерация. Допълва се, че и двата разговора са се провели по инициатива на френската страра и на швейцарския дипломат.
Путин и Буркхалтер “обсъдиха способностите на ОССЕ в контекста на постигане на решение на кризата”, се казва в съобщението. В разпространено по-късно изявление на ОССЕ се посочва, че двамата политици са обсъдили възможните пътища за преодоляване на сегашната криза, както и възможностите за създаване на международна контактна група за Украйна.
В информацията на пресслужбата на Кремъл за разговора на Путин с Оланд се посочва, че “лидерите на двете държави обмениха мнения по кризисната ситуация в Украйна, в това число и за евентуалните възможности от активизация на международното сътрудничество за нейното урегулиране. Постигнато е съгласие обсъжданията да продължат, в частност по време на планираната за 18 март визита в Москва на френските министри на външните работи и на отбраната.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.