Путин: Държави от Г-20 финансират “Ислямска държава”

Установихме, че финансирането на терористите в Сирия идва от 40 държави, включително някои от Г-20. На срещата ни в Анталия обсъдихме необходимостта да се изпълнява съответната резолюция на Съвета за сигурност на ООН, приета по инициатива на Русия, за предотвратяване на финансирането на тероризма и пресичането на незаконната търговия с предмети на изкуството, които терористите грабят от превзетите от тях територии. Това съобщи президентът на Руската федерация Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Путин допълни, че е споделил с колегите си от Г-20 сведения за каналите на финансиране на тероризма и изрази надежда, че това сътрудничество ще продължи, като подчерта, че е необходимо да се пресече незаконната продажба на петрол и петролни продукти от терористите.

Владимир Путин продължава да смята за възможно създаването на международна антитерористична коалиция срещу “Ислямска държава”.

Русия е готова с въздушни удари да подкрепя усилията на сирийската опозиция в борбата срещу “Ислямска държава” и това може да послужи за основа на бъдещо политическо решение на кризата, заяви Путин.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.