Пуснаха под гаранция арестуваните полицейски шефове

Половината присъди у нас са условни

Петимата от задържаните при акция на МВР и ДАНС полицаи от Асеновград и Първомай са пуснати под парична гаранция. Началникът на районното управление в Първомай Васил Налбантов е пуснат под гаранция в размер на 2000 лева. Такава е гаранцията и на директора на РПУ-Асеновград Димчо Темелков, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На Р. Дичев е определена гаранция в размер на 1000 лева, на И. Бойчев – в размер на 1500 лева, а на В. Панайотов – в размер на 1000 лева.

Според обвинението Темелков и Налбантов са прикривали кражби, пране на над 3 милиона лева, тежки катастрофи, побоища и отвличане на хора.

В хода на разследването обвинения за кражба в особено големи размери са повдигнати на М. Хубинов, на когото е наложена гаранция в размер на 10 000 лева.

При полицейската акция бяха задържани общо 15 души, петима от които служители на МВР в районните управления в Първомай и Асеновград. За десетима от тях главният секретар на МВР обясни на пресконференция, че са държали „полицейски чадър“ в двата града.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.