Пускат 220 хиляди годишни винетки в понеделник

С 220 000 годишни винетки за леки автомобили ще бъде заредена дистрибуторската мрежа в понеделник, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).
100 000 броя от тях в понеделник рано сутринта ще бъдат разпределени между дистрибуторите, а останалите 120 000 – следобед на същия ден.
Днес дистрибуторската мрежа е заредена със 100 000 броя годишни винетни стикера за леки автомобили, добавят от пътната агенция.
Винетни стикери има навсякъде в пунктовете, където ги разпространяваме, увери председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров. Той напомни на водачите, че винетки се продават в пощенските станции и в големите бензиностанции, но дистрибуторът все още не е сключил договори с малките бензиностанции. Дистрибуторът има 4-годишен договор, започнал в началото на тази година, на тази кампания, така че в момента се дооформят мрежите", подчерта той пред „Фокус". По думите му има бум в търсенето. Годишните винетки са най-евтини за ползване на републиканската пътна мрежа и струват по 18 ст. на ден, според негови изчисления.
Допълнителният тираж на пътните стикери се налага след установената липса в някои градове на страната. Граждани могат да сигнализират за липси на винетки на откритата за това гореща линия – 0897991314.
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.