Пулев прилича на огромен излъчвател на положителна енергия

През цялото време желанието на Владимир Кличко и щабът му беше да играе в САЩ срещу канадеца Бърмейн Стивърън, шампион на Световния Боксов Съвет. Но менижъра му Берн Бенте така и не успя да се договори за финансовата страна на мача, не с кой да е, а с Дон Кинг. Един от най-големите промоутъри, и същевременно велик комбинатор в областта на боксовите далавери. Нека не забравяме, че при професионалния бокс парите са основен двигател както за състезателите, така и за промоутърите, за менажерите и треньорите и, не на последно място, за телевизиите. След като не успяха да уредят мач на Кличко срещу канадеца, той ще играе с изгряващата звезда на американците, двуметровият гигант Дионтей Уайлдър. Победителят от този бой ще се срещне с победителя от мача Кличко – Пулев – Кличко. Тогава вече ще бъдат събрани наистина рекорден брой милиони, както за боксьорите, така и за всички участници в организирането на грандиозния спектакъл.
Търга за провеждане на мача Кличко-Пулев спечели фирмата на братята „К-2 Промоушънс”. Следователно те плащат за страничните съдии и на рефера. Избират ръкавиците, сключват договори с телевизиите, проявили желание да покажат мача директно или да го купят на запис. Могат да платят повече както на рефера, така и на страничните съдии, могат и по-малко.
На търга се явиха и „Заеурланд ивентс”, но предложиха по-малко от фирмата на братята. Това поставя в по-неизгодна позиция Кубрат Пулев. За съжаление никой от България не прояви интерес към провеждането на този мач. Възможности имаха малцина от нашите бизнесмени, вероятно Корпоративна банка, преди да фалира. Но нашите олигарси използуват за съвсем друго парите. И да си припомним, че Кубрат Пулев остана българин, въпреки примамливите предложения. Съвсем друг щеше да бъде интересът към него, ако представяше обединена Германия, както го направиха редица други боксьори. Дори и световната шампионка Дейзи Ланг, ще припомня, е Десислава Кирова. Но Кубрат Пулев затова е човекът, който събира надеждите и енергията на всички българи, защото продължава да разчита на нещо, което другите почти са забравили. Българският дух.

Сигурно е, че Кубрат Пулев е уникален не само като спортист, но и като човек, и не случайно играе на толкова високо ниво. Дори само с влизането си в тренировъчната зала той буквално я изпълва с присъствието си. Това не се забравя. Прилича на огромен излъчвател на положителна енергия. Българинът отдавна заяви, че е готов да играе срещу него дори без заплащане. Не са само милионите, които го мотивират за този мач. Докато за Кличко мача е рутинна, седемнайсета поред негова защита на световна титла, макар и този път срещу по-труден от досегашните му противници. В общи линии той го вижда като преход към значително по-богатия боксов пазар на Америка, където за него ще наддават Дон Кинг и богатите американски телевизии.

5 Comments

  1. Най -после да започнат да се пишат истини за мача Кличко-Пулев.

  2. Братята го хипнотизираха, затова бeшe разконцeнтриран. Тe приложиха наи различни хватки. За съжалeниe в наши дни тива сe приeма за нормално. Място за рицари има, но да нe сe сърдят, като губят. Това бeшe eдин прeкрасeн опит за Кубрат.

  3. Това е една от най-балансираните и точни оценки за срещата межд Плев и Кличко, които четох.

  4. Притеснението на нашия се видя в деня на меренето.Тогава явно осъзна какво го чака.Иначе подготовката и на единия и на другия се виждаше от първата минута.Мачът можеше да приключи в първия рунд,но какво да се прави-трябва да се мисли за рекламодатели и спонсори и зрители естествено платили не малки суми да гледат бокс.

  5. Кличко направо преби нашия Пулев, така че какъв генератор на положителна енергия?!? Струва ми се, че нашият човек не трябваше да се изхвърля толкова предварително.
    Само ние българите сме свикнали да представяме загубите като победи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.