Психолози: Българинът става все по-отчаян

Българинът става все по-отчаян и това не е само в моментите, в които не може да овладее емоциите си, но и когато пробиват стереотипи от миналото, защото да убиеш половинката си от ревност или заради изневяра в други епохи е било нещо обичайно. Това каза в предаването „Събуди се" по Нова телевизия сексологът Румен Бостанджиев по повод тройното убийство във Варна.

„Масово хората се чувстват излъгани и ограбени", каза от своя страна психологът Ани Владимирова. Според д-р Бостанджиев хората се оказват все по-неподготвени, безпомощни и отчаяни, когато трябва да решат малко по-сложни ситуации в личния си живот. „Тук въпросът не е дали си ревнив, а до каква степен сме в състояние да използваме емоциите си като сигнал какво се случва с нас или около нас", каза още експертът. Според него тук е силния дефицит, който не е само личностен, а на конструктивни модели в обществото.

„Нашата култура все повече започва да се основава на омразата, на противопоставянето, на отричането и все по-малко на любовта", смята д-р Бостанджиев.

По думите на Ани Владимирова ревността е изключително остро състояние, особено напоследък, в това отчуждение между хората. „Хората няма с кого да споделят, живеят с един човек, макар и скотски и на него разчитат на всичко. Когато загубят тази упора те рухват", каза тя.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.