“Прозрачност без граници” не е уведомила ЦИК за оттеглянето си

ЦИК изтегли номерата на бюлетините

“Асоциация “Прозрачност без граници” не е уведомила ЦИК за оттеглянето си от Обществения съвет към Комисията”, съобщи по БНР Камелия Нейкова, която е един от тримата говорители на ЦИК. Стана ясно, обаче, че Нейкова е запозната с аргументите за оттеглянето на “Прозрачност без граници”, които бяха огласени в публичното пространство и не е съгласна с тях, особено с твърдението,че липсва обратна връзка между Централната избирателна комисия и Обществения съвет. Нейкова изтъкна, че Общественият съвет може да присъства на всички заседания на Централната избирателна комисия, като досега това не се е случило.
“Те ни предоставят само становища, които имат по определени въпроси, свързани с изборния процес. С една голяма част от тези становища ние сме се съобразили при вземането на нашите решения”, изтъкна Камелия Нейкова.
Говорителят на ЦИК посочи още, че вотът на недоверие към правителството, който се очаква да бъде внесен днес от ГЕРБ, няма отношение към работата на Комисията, но ако се констатират някакви нарушения, ЦИК ще вземе отношение.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.