Проверяват полицаи от ІІІ РПУ в София за гавра с бездомник

Започнала е проверка в столичната полиция заради видеоклип, на който се вижда как униформени служители бутат с крака бездомник в София. Случката се е разиграла на територията на Трето РПУ в София, съобщи БНР.

Проверката е разпоредена, след като зрител на Нова телевизия е изпратил в рубриката „Моята новина” любителски видеоклип.

„Случката се разиграва на 06.09.2015 около 4:30 сутринта. Петима полицаи, на територията на 3-то РПУ, се гавреха с някакъв човек. Не знам каква е предисторията, но това, което се случи, е безумно. Докато мъжът седи на земята, полицаите го подритваха, закачаха някакви неща по него, сложиха му антена, увиха му главата с тоалетна хартия и го снимаха с телефоните си, гавреха се с него и се забавляваха повече от 10 минути преди да го откарат с патрулката. Това наистина илюстрира нивото на МВР в момента”, пише авторът на клипа, пожелал да остане анонимен.

По данни на “Хоризонт”, мъжът от видеоклипа е 35-годишен. Той е бездомник, не е имал лични документи в себе си по време на проверката. Според обясненията на вече разпитаните полицаи, мъжът ги е заплашвал, че е болен от СПИН и хепатит и заради това не смеели да го пипат с ръце. Освен това в бездомника са открити спринцовки с неизвестно до момента вещество. Най-вероятно става дума за лимонтозу, с което наркозависимите разтварят хероин.

Мъжът има над 10 регистрации за разбиване на мазета. В чанта до него са открити и инструменти за такава дейност. Той е бил задържан за 24 часа и след това освободен, съобщават от пресцентъра на МВР.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Дори мъжът да е регистриран за разбиване на мазета, действията на полицаите не са допустими. Това е направо отвратително от тяхна страна. Възмутена съм!!!
    Колкото ме е страх от престъпници, толкова ме е страх от полицията. В момента там работят хора, които искат да получават заплати, а ги мързи да работят

Leave a Reply

Your email address will not be published.