Противоречиви данни за жертви от двете страни при сражения в Източна Украйна

От Украйна, както и от руски и световни електронни медии продължават да постъпват противоречиви сведения за хода на сраженията между участниците в антитерористичната операция, разпоредена от властите в Киев и силите за самоотбрана, формирани от проруските сепаратисти.

Украинският президент александър Турчинов съобщи, че армията е разрушила две военни бази на проруски въстаници при операции през нощта, предаде Ройтерс. Сепаратистите превзеха правителствени сгради в Източна Украйна, биха се с украинската армия и обявиха независимост, като кризата в страната премина от политически във военен конфликт, отбелязва агенцията.
Турчинов заяви днес пред парламента, че украинските сили са унищожили военна база край град Краматорск, на 150 километра от руската граница. В другата операция е била разрушена бунтовническа база в близкия град Славянск. Министерството на отбраната заяви, че няма жертви.
Вчера украинското правителство проведе първия кръг на преговорите, целящи намирането на решение за кризата, но отхвърли идеята за среща с представители на въстаниците.
Сепаратистите в източния украински град Славянск обявиха, че във вчерашните боеве са убили 11 и ранили други 34 украински военнослужещи, съобщава РИА Новости. Самите “опълченци“ са загубили един от своите бойци. Украински сайтове твърдят, че при боя край Краматорск е бил убит един сепаратист, а четирима други са били тежко ранени.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.