“Протестна мрежа” настоява Йордан Цонев да напусне анкетната комисия за КТБ

Протестна мрежа напомня, че отдавна поиска оставките на Иван Искров и Стоян Мавродиев за техните действия/бездействия по казуса „КТБ“. Днес настояваме депутатът от ДПС Йордан Цонев да бъде отстранен от комисията за КТБ, защото не знаем на чие килимче и пред чия врата се подрежда сега.

Това пише в позиция, качена на сайта на “Протестна мрежа”. По-нататък в текста се изтъква, че всички членове на регулатори и политици от бакалските тефтери (на посетителите на Цветан Василев, които бяха разпространени в четвъртък. Бел. на ред.) трябва да изяснят отношенията си с банкера Цветан Василев пред комисията и да обяснят причините за кратките си и по-дълги повтарящи се посещения.

Пред медиите те заявиха (някои от хората в списъците с посетилите Цв. Василев), че чакали за спонсорство и помощ за федерации и техни близки. Тези, които са заличени с коректор, също следва да разкажат за каква „помощ“ са чакали. Сега излизат тези страници от подхвърлените тетрадки на охраната на банката, после ще се появят сигурно други – с още имена. Управлението с тефтери и тяхното избирателно показване на публиката е един от знаците на модела „КОЙ, се изтъква в позицията на “Протестна мрежа”.

Когато членове на регулатори и политици пеят заедно с Банкера по банкети и соарета или чакат на килимчето пред кабинета му за „спонсорство“ – това ги прави бутони на модела. Те не могат да разследват казуса КТБ, те не са част от решението, те са част от проблема. Йордан Цонев не може да „съгласува“ в частни разговори законодателство в кабинетите на заинтересованите, защото това го поставя в конфликт на интереси и нарушава принципите и процедурите за публично обсъждане на законодателни инициативи при равнопоставеност и откритост.

Йордан Цонев не може да продължава да бъде член на комисията в Народното събрание, която „разследва“ КТБ – той трябва да се оттегли. Нищо, че сега чака само на килимчето в някой хотел или в сараите, завършва позицията на “Протестна мрежа”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.