“Протестна мрежа”: Държавата трябва да бъде изтръгната от захвата на Корпорацията #КОЙ

Неправителствената организация “Протестна Мрежа” разпространи своя позиция “относно отказът на официално управляващите да предприемат стъпки за изваждане на ДАНС и МВР от обръчите на влияние на Корпорацията, която задкулисно контролира държавата”.

Ето и пълният текст на позицията:

Как управляващите смятат да извадят Корпорацията ДПС от службите за сигурност?
Като оставят председателя на ДАНС и главния секретар на МВР да покажат качества?!

Публично известно е, че този сектор е в ръцете на Корпорацията. Там е разпределен много преди управлението на Орешарски – още със самото създаване на ДАНС. Доскоро пък мисията на екс-министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев беше да прибави към тази сфера на влияние и МВР. Управляващите заявиха, че ДАНС е проспала КТБ. Сега събудила ли се е?

По време на предсрочните парламентарни избори МВР така и не успя да противодейства ефективно на изборните престъпления, защото професионалното ръководство в лицето на главния секретар умишлено се постара част от полицейските началници да не изпълнят ефективно задълженията си. Назначени от Корпорацията ДПС, те имаха поведение в съгласие с нейните именно интереси.
Какво става днес с това влияние? Вярва ли някой, че то е разградено?

Смяната на председателя на ДАНС и главния секретар на МВР ще е ясен знак, че Корпорацията се изолира и влиянието й се ограничава. Това е важно, както за хората, работещи в този сектор, така и за гражданите, които искат институциите да бъдат изтръгнати от обръчите на Корпорацията.

Гражданите протестираха цяла година против корпоративния модел на политиката, чрез който институциите се завладяват от частни интереси.Няма как да чакаме някой да прояви професионализма си, след като не го е направил досега, парализиран или пък тъкмо обратното – мотивиран от заповедите на Корпорацията # КОЙ”, завършва позицията на “Протестна Мрежа”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.