Протести в “Топлофикация Бургас” срещу НЕК и ДКЕВР

Работниците от „Топлофикация Бургас” започват всекидневни едночасови протести срещу дискриминационната политика на НЕК и държавата. Сметките на бургаския ТЕЦ са запорирани вече втори месец, работата на дружеството е затруднена, бавят се заплатите на работници и служители.
Първият протестен митинг ще се проведе на 25 септември от 14 до 15 часа пред входа на „Топлофикация Бургас”. Едночасови протести ще се провеждат всеки ден до изпълнение на исканията на работниците.
Бургаските енергетици се обявяват против неадекватната регулаторна и управленска политика на отрасъла. НЕК дължи огромни суми на бургаското дружество за изкупена ел.енергия, които по споразумение е трябвало да приведе на „Булгаргаз”. Неизпълнението на това условие е довело до запор на сметките на ТЕЦ-а. Работниците искат да запазят работните си места и настояват НЕК да започне редовно да изплаща задълженията си на производителите на ел.енергия и да спре поставените ограничения за производството й.
Протестът е насочен и срещу ДКЕВР, която от 15 години насам определя на „Топлофикация Бургас” най-ниската изкупна цена на ел. енергията. Протестиращите искат нова ценова политика, която да гарантира заплащането на електрическата енергия на реалните й стойности. Те настояват за въвеждането на строги правила в сектора „Енергетика” и за изграждането на дългосрочна стратегия за неговото развитие.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.