Прострелян е шефът на кабинета на Виктор Янукович

Бившият шеф на президентската администрация на Украйна Андрий Клюев, който според новите украински власти се укрива заедно със сваления президент Виктор Янукович, е прострелян в крака, съобщи говорителят му Артьом Петренко, цитиран от Ройтерс. Новината бе съобщена и от РИА Новости, също с позоваване на британската осведомителна агенция. Според информацията Петренко заявил, че “доверен източник” му казал, че по Клюев било стреляно два пъти и той бил ранен, но животът му не бил в опасност. Петренко уточни, че не е разговарял със самия Клюев и не знае къде е той. Той добави, че не му е известно дали Клюев е с Янукович, който в петък избяга от Киев и е издирван от украинските власти по обвинения в убийство.

РИА Новости цитира и медии, според които по колата на Клюев е било стреляно, докато той се е завръщал от Крим в Киев. Други медии твърдят, че нападението е извършено в крайградската къща на шефа на кабинета на Янукович.

По-рано днес украинската агенция УНИАН съобщи, че Андрий Клюев е подал оставка.

Преди време временно изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков съобщи, че на 22 и 23 февруари Клюев е придружавал Виктор Янукович при пътуването му в Крим. Някои медии съобщават, че сваленият президент се намира в Севастопол, в Залива на казаците, където е базирано формирование на морската пехота на Черноморския флот на Русия. РИА Новости допълва, че източници на агенцията от флота са опровергали това предположение.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.