Пропадат пътища заради водния цикъл в Шумен

Кметът на община Шумен Любомир Христов изпрати писмо до ръководителя на Звеното за изпълнение на интегрирания воден цикъл II инж. Дарина Маринова и представителя на строителния надзор инж. Илияна Бонева, в което се настоява появилите се нови пропадания по пътните настилки да бъдат отстранени, съобщи Дарик радио. В писмото се посочват и някои от местата с най-тежки аварии, илюстрирани и със снимков материал – разрушена тротоарна настилка около шахтата до жп-надлеза по бул. „Симеон Велики”, пропадания на пътните участъци по ул. „Университетска”, по отсечката към южния вход на Шуменския университет и др.

Днес от Звеното за изпълнение на проекта трябва да бъде направен обстоен оглед и пропаданията да бъдат детайлно описани в уведомително писмо до изпълнителя на обекта обединение „АКВА БИЛД ШУМЕН”, ДЗЗЗ, гр. София. Фирмите изпълнители ще бъдат задължени да отстранят възникналите нови дефекти и да възстановят всички аварирали участъци.

Срокът за съобщаване на повредите, в който изпълнителят е длъжен да извърши всички дейности за своя сметка, е 30 октомври. След тази дата възстановителните работи ще се извършват от община Шумен, а стойността на ремонта ще бъде заплатена от банковата гаранция на изпълнителя. Сумата в нея е малко над 1 500 000 лева и е направена в полза на възложителя на обекта – община Шумен.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.