Промениха Закона за обществените поръчки заради оградата по границата

Борисов: До ден днешен настоявам да се затворят външните граници на ЕС, докато бъдат устроени приетите мигранти

Депутатите приеха промени в Закона за обществените поръчки, с които става възможно изграждането в спешен порядък на още 82 километра ограда по българско-турската граница, без да бъде обявявана обществена поръчка. Всички парламентарни групи, без ДПС, подкрепиха законопроекта. Част от депутатите на ДПС гласуваха против, други – “въздържал се”.

Поправката в Закона за обществените поръчки беше внесена спешно от ГЕРБ след настояване от страна на премиера Бойко Борисов. Вносителите от ГЕРБ се обосноваха с ангажимента на страната ни за охрана на външните за Европейския съюз граници.

Групата на АБВ подкрепя предложените промени в Закона за обществените поръчки, тъй като ние считаме, че миграционния натиск е системен проблем за България, заяви от трибуната в пленарната зала депутатът от АБВ. Михо Михов. Според него с тази ограда се прави послание към Близкия Изток, че България не е разграден двор.

Днес е един щастлив ден за България, поздравявам ви за големия успех. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов на брифинг в Народното събрание след приемането на промените в Закона за обществените поръчки.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.