Прокурор Ася Петрова била следена от кола на медийна група

Заместник главният прокурор Ася Петрова обяви по bTv, че е жертва на компроматна война и дори дълго време е била следена от кола, собственост на една медийна група.

Спрямо мен в продължение на повече от година се води една доста сериозна агресивна, интензивна, компроматна война и това беше част от тази война. Така прокурор Петрова отговори на въпроса в продължение на колко време е била следена от тази кола.

Ася Петрова отказа да съобщи името на медийната групировка и същевременно отхвърли тезата на водещите, че „определена медийна група в продължение на много години пък беше доста благосклонна по отношение на вас, в последствие нещата се промениха…”.
Нямам впечатления по отношение на мен някой да е бил по благосклонен, тъкмо обратното. Аз си мисля, че ако се върнете назад във времето и прегледате всички публикации, които са свързани, включително и с дейността ми по конкретни дела, ще стигнете до обратен извод. Но аз не искам да обсъждам медиите и медийната политика, не ми е това работата”, заяви заместничката на главния прокурор.

Ася Петрова отказа да коментира твърдението на депутата Делян Пеевски, че преди време, в негово присъствие, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е поискал главният прокурор Сотир Цацаров да посочи Петрова за своя заместничка с аргумента, че не може да коментира срещи, на които не е присъствала. Освен това Петрова припомни, че главният прокурор лично е опровергал всякакви съмнения за оказван върху него натиск при избора на заместниците му.

Попитана дали се чувства протеже на Цветан Цветанов – нещо, което Делян Пеевски твърди в едно свое интервю – Ася Петрова отговори: „Не съм ничие протеже, но не бих искала да изпадам в коментар на политици, не е редно един прокурор да коментира изявление на един или друг политик”.

При участието си в сутрешния блок на bTv заместник-главният прокурор Ася Петрова коментира като „безспорен успех за прокуратурата на Република България, за Министерство на вътрешните работи” присъдите, които Апелативен съд –Варна произнесе по делото „Килърите”, където на първа инстанция представител на обвинението бе именно Ася Петрова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.