Прокуратурата съобщи за ареста на митничарите от КПП „Лесово“

Задържаха командир на ИДИЛ в София

От прокуратурата потвърдиха за специализираната акция на граничен пункт, при която са арестувани десетки митничари.

На 1 ноември 2014 г. в 23.30 ч. е започнала операция в ГКПП „Лесово”, разпоредена и координирана от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност” Владимир Писанчев. Разследването е за корупционни действия, осъществени от служители на агенция „Митници” в ГКПП „Лесово”. Ръководството на агенция „Митници” и директорът Ваньо Танов са оказали пълно съдействие на разследващите, пише в съобщението на държавното обвинение.

При акцията са задържани всички митничари от двете смени, което е наложило и затваряне на граничния пункт, поради невъзможност да се осигури митнически контрол на преминаващите държавната граница МПС и лица.

Към 15 ч. на 2 ноември 2014 г. ГКПП „Лесово” възобнови работа. Митническият контрол е поет от специално формирани екипи от други ГКПП.

В хода на разследването към момента са извършени претърсвания на над 40 адреса (служебни помещения в ГКПП и домашни адреси), проведени са и множество разпити и разпознавания от агентите на ДАНС и прокурорите, иззети са пари в левове и различна чужда валута (евро, щатски долари, турски лири и др.).

Процесуално-следствените действия продължават.

Подробности ще бъдат съобщени допълнително на 3 ноември 2014 г., съобщават от държавното обвинение.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.