Прокуратурата разследва смъртта на д-р Иларионов, пребит в психиатрията в Курило

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се провежда разследване за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено причинена телесна повреда – престъпление по чл. 124 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

На 21.07.2015г. д-р Илко Иларионов, който е бил на лечение в Държавна психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ – гр. Нови Искър, е бил нападнат от друг пациент на болницата и му е бил нанесен побой. Приет е по спешност в Клиника по „Интензивно лечение“ в МБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ . Установени са лицево- челюстна травма, счупване на долната челюст, гръдна травма, счупване на 9 ребра, контузия на десния бял дроб охлузвания по главата и тялото. Въпреки оказаната медицинска помощ на 25.07.2015г. д-р Илко Иларионов е починал.

(Според някои медии, например БЛИЦ, д-р Иларионов е бил пребит с метални тръби от персонала на психиатрията, а медицинска помощ е потърсена цяло денонощия по-късно. Бел. на ред.)

В съобщението на прокуратурата се посочва, че в хода на разследването ще се установят всички обстоятелства, при които е извършено престъплението и кой е неговият автор. Ще бъде извършена и преценка дали е налице основание разследването да продължи и по друг текст от Наказателния кодекс.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.