Прокуратурата протестира решението на СГС да пусне тримата задържани за опит за убийство на Пеевски

Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това обяви говорителят на Софийската градска прокуратура Елка Ваклинова, цитирана от БТА.

Припомняме, снощи съдът прецени, че обвинението не разполага с доказателства, че Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са опитали да убият Пеевски. Опитът за убийство е извършен през май месец. В документите по делото не е посочена конкретна дата и място, където е станал опитът за убийство.

Защитникът на Николай Хаджигенов – адвокат Георги Христов смята, че по делото липсват доказателства, а освен това прокуратурата не е посочила конкретно нито кога, нито къде е било извършено покушението. Според адвоката обвинението не е посочило и мотив за извършването на опита за убийство на депутата.

Гледането на мярката вчера бе белязано с прецедент. Поради факта, че Красимир Методиев получил хипертонична криза и е приет в болница на системи, мярката бе гледана не в Съдебната палата, а в МВР-болница. Според защитника изключително рядко в съдебната практика мярка за неотклонение да се гледа в болнично заведение. На него му е известен подобен случай единствено срещу стрелеца от Лясковец. Това е абсолютно незаконосъобразно действие – безумно, коментира Хаджигенов по повод смяната на обичайното място, където се гледат съдебни казуси. Адвокатът няма представа дали обиските в сградата на КТБ, TV7 и News7 са свързани с обвинението срещу тримата, но предполага, че са по този случай. Според него обаче малоумно е да се предполага, че някой, поръчал убийството на друг човек, ще държи доказателства в работния си офис.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.