СГП прекрати производството за покушение срещу Пеевски

Главният прокурор Сотир Цацаров: Оправдателните присъди станаха прекалено много

Днес, 01.07.2014г. Софийска градска прокуратура (СГП)прекрати досъдебното производство, образувано на 11.06.2014г. от Главна дирекция „Национална полиция”, за опит за убийство на депутата Делян Пеевски. Това се казва в съобщение, качено на сайта на СГП в интернет. Като правно основание за прекратяването е посочен чл.243, ал.1, т.2 от НПК – поради недоказаност.

Във връзка с това производството бяха задържани трима души – Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев. След изтичане на 72-часовото задържане прокуратурата поиска те да останат за постоянно в ареста, но Софийски градски съд ги пусна с аргумента, че няма доказателства за опит за убийство. Въпреки това обвинението протестира това определение.
Така на 19 юни САС окончателно остави и тримата на свобода, като прекрати производството по мярката им за неотклонение, но те останаха с обвинение за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Самият Пеевски също бе разпитан в столичното следствие и то два пъти – единият път по досъдебното производство за опита да бъде опит, а вторият – по сигнала на банкера Цветан Василев за заплаха за убийство, отправена му от Пеевски чрез SMS=

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.