Прокуратурата прави спецзвено за разследване на корумпирани управленци

Главният прокурор Сотир Цацаров се закани съвсем скоро да набъбне броят на разследванията срещу високопоставени служители. За целта се създава ново спецзвено, което да ги разследва, стана ясно от участието на обвинител №1 в предаването на Диана Найденова по Нова ТВ. Според Цацаров имало достатъчно независими и смели прокурори и следователи в България, които могат да скочат „над ниво кмет” в разследванията си.

Екипите ще се сдобият с оборудвани бусове като в сериала „От местопрестъплението”, ще разполагат с модерни подвижни лаборатории за събиране на отпечатъци, събиране на биологичен материал и проследяване траекторията на изстрели. Хората, които ще се включат в това звено ще са тези, които ще поемат най-тежките разследвания у нас.

Сотир Цацаров е и категоричен, че освен нови звена, ни трябват и нови закони.

Главният прокурор директно атакува депутатите, като обясни, че без адекватни закони съдът и прокуратурата няма как да работят. Именно затова паднали и обвиненията срещу Цветан Цветанов.

„Както се казва, дяволът е в детайлите, а в законопроектите детайлите се намират преходните и заключителни разпоредби”, изтъкна Цацаров пред Диана Найденова.

На въпроса дали вярва, че Цветанов е подслушвал масово, той отговори: “Аз вярвам, че доказателствата, които разследващите прокурори са събрали и изложили, отразяват действителното положение”.

От интервюто стана ясно, че бившият зам.-председател на Народното събрание и на ръководството на ДПС Христо Бидеров ще бъде съден за финансови пристъпления.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.