Прокуратурата повдигна обвинения на зам.-министър Ангеличин

Заместник-министърът на външните работи Христо Ангеличин се намира в следствения отдел и му се предявява постановление за привличане в качеството на обвиняем за извършено престъпление по служба. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Досъдебното производство е образувано от СГП по сигнал на Кристиан Вигенин и касае действията на заместник-министъра повод закупуване на компютърни телефонни централи в 12 задгранични представителства на страната ни.

Според обвинението в периода от 17.11.2016 г. до 05.12.2016 г. в гр. София, като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – заместник-министър на външните работи, нарушил служебните си задължения с цел да набави за „Б.“ООД облага и от това са могли да настъпят значителни вредни последици за МВнР в размер на 429 422 евро /839 876,43 лв./, както и нарушаване на принципите на равнопоставеност и недопускане на дискриминация, свободна конкуренция, пропорционалност, публичност и прозрачност от страна на МВнР като публичен възложител на обществени поръчки.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.