Прокуратурата иска доживотен затвор за Николай Русинов

Повече от три години и три месеца след жестокото убийство на Доживотен затвор поиска прокуратурата за Николай Русинов-Чеци. Повече от т28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина в София прокуратурата поиска доживотна присъда за Николай Русинов-Чеци. Той е единственият подсъдим за смъртта на момичето. Според държавното обвинение Русинов умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни лица. Подсъдимият не се признава за виновен, но пътвърждава, че е имал сексуален контакт с Яна в Борисовата градина в нощта преди смъртта й.

Русинов бе заподозрян и задържан непосредствено след убийството, а сетне освободен и по-късно повторно арестуван през април 2012 година. Оттогава е с най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Делото срещу Николай Русинов започна в СГС на 31 януари 2013 година, след което бе неколкократно отлагано с искания за допълнителни експертизи.

Очаква се днес в СГС да бъде произнесена защитната пледоария на адвокатите на Русинов, както и да бъде изслушан за последно подсъдъмият.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.