Прокуратурата иска 17 години затвор за Октай Енимехмедов

Прокуратурата поиска 17 години затвор за нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов – по обвинение в опит за умишлено убийство. Очаква се присъдата на петчленния съдебен състав да стане известна още днес.

При така повдигнатото обвинение законът предвижда вкл. възможност за налагане на доживотен затвор. Държавното обвинение, в лицето на прокурор Илиян Точев, отчита, че Енимехмедов е съдействал на разследващите, както и младостта му, и затова предлага средна, според прокурора присъда – 17 години лишаване от свобода.

Служебният защитник на Октай Енимехмедов поиска оправдателна присъда. В защитната си пледоария адвокатът изтъкна, че само времето и поколенията ще покажат герой или самозванец е Енимехмедов.

На предишното заседание на съда самият Енимехмедов отново изтъкна, че на 18-и януари миналата година в НДК не е искал да убие, а само да унижи публично Ахмед Доган. Както е известно, по време на конференция на ДПС, Енимехмедов се качи на сцената и от непосредствена близост на три пъти се опита да стреля в главата на Доган, но пистолетът всеки път засичаше. Чак след обезвреждането на нападателя се разбра, че оръжието е газово.

Очаква се днес съдът да даде на Енимехмедов правото на последна дума. Възможно е присъдата на тази първа инстанция да бъде обявена още днес.

Свързани публикации

1 Comment

  1. 4ovek moze da byde ubit s gazov pistolet, kak li? Ako pistoletyt se slozi v usta togava se polu4ava pryskane na beliq drob i podduvane na laringsa v sledstvie na koeto nevyzmozno di6ane

Leave a Reply

Your email address will not be published.