Прокуратурата и МВР разкриха авторите на атентата срещу Алекей Петров

МВР и прокуратурата обявиха авторите на атентата срещу Алексей Петров

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, градският прокурор на София Христо Динев, главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на СДВР Младен Маринов представиха на пресконференция в Съдебната палата резултатите от разследването на опита за покушение срещу Алексей Петров.

Лицата Роман Логвиненко, Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Баклов са обвинени за това, че като съучастници са участвали в подготовката и изпълнението на убийството на Алексей Петров и шофьора му Стефан Борисов. Роман Логвиненко е арестуван и с мярка за неотклонение “задържане под стража”, а за останалите трима е издадена Европейска заповед за арест и понастоящем са издирвани с червена бюлетина от Интерпол.

Както е известно, на 29 октомври 2015 година по бронирания мерцедес на Петров бяха произведени два изстрела с РПГ (ръчен противотанков гранатомет).кола щети

Роман Логвиненко е обвинен за това, че в съучастие, като подбудител и помагач, умишлено е склонил (чрез даване на наставления и разпореждания да се организира убийството на Алексей Петров, както и чрез обещаване на материална облага – парична сума в размер на 200 000 евро) Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Балков умишлено да умъртвят Алексей Петров и умишлено е улеснил извършването на престъплението, като е набавил парични средства и оръжията за използване на престъплението (два броя гранатомети), давал е съвети и разяснения, организирал е следенето на Алексей Петров и е набавил леките автомобили за неговото извършване.

Артьом Темпински е обвинен за това, че като съизвършител, в съучастие с Роман Логвиненко, Йевен Балков и Максим Чорний, на инкриминираната дата 29.10.2015 г. е направил опит умишлено да умъртви лицата Алексей Петров и Стефан Борисов по начин и средства, опасни за живота на мнозина, като са произвели изстрели с два броя гранатомети РПГ-22 към лек автомобил марка „Mercedes S500Gard”, в който са пътували Петров и Борисов. Деянието е извършено предумишлено, но въпреки че е довършено, не са настъпили предвидените в закона и исканите от дееца общественоопасни последици от това престъпление, тъй като автомобилът е бил брониран и снарядите не са проникнали в него.

Максим Чорний е обвинен за това, че като съизвършител, в съучастие с Роман Логвиненко, Йевен Балков и Артьом Темпински, на инкриминираната дата 29.10.2015 г. е направил опит умишлено да умъртви лицата Алексей Петров и Стефан Борисов по начин и средства, опасни за живота на мнозина, като са произвели изстрели с два броя гранатомети РПГ-22 към лек автомобил марка „Mercedes S500Gard”, в който са пътували Петров и Борисов. Деянието е извършено предумишлено, но въпреки че е довършено, не са настъпили предвидените в закона и исканите от дееца общественоопасни последици от това престъпление, тъй като автомобилът е бил брониран и снарядите не са проникнали в него. щети

Йевен Балков е обвинен за това, че като помагач, в съучастие с Роман Логвиненко ( от когото е бил подбуден), Артьом Темпински и Максим Чорний е участвал в убийството на Алексей Илиев Петров, като умишлено е улеснил извършването на престъплението: давал е съвети и разяснения и е участвал е в следенето на Алексей Петров с лeк автомобил – марка Ситроен Саксо.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.