Производството срещу Мирослав Найденов за корупция е прекратено

Производството срещу Мирослав Найденов е прекратено с постановление на градска прокуратура от 4 февруари 2015 г., съобщи БГНЕС, като се позова на говорителя на Софийска градска прокуратура Павел Панов.
Той обясни, че основният свидетел по делото не е предоставил достатъчно ясни и конкретни факти, които да дават възможност на градската прокуратура да поддържа обвиненията срещу Мирослав Найденов.
Основанието за прекратяване е поради недоказаност.

На 26 март 2013 г. специализираното звено за противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз към СГП привлече в качеството на обвиняем бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Всъщност досъдебното производство № 29-П/2009 г., по което Найденов бе привлечен като обвиняем, е образувано още на 9 ноември 2009 г. срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 321, ал. 6 НК. По онова време Мирослав Найденов се смяташе за един от най-приближените на Бойко Борисов.

Повдигнато ми е обвинение по дело, което е отлежавало 3 години и половина в изчакване на подходящия момент, но за мен това е възможност да изчистя името си и да посоча поръчителите, коментира през март 2013 г. Мирослав Найденов. Според него разследването е следствие от “доносите, които Калина Илиева години наред разнасяше по различни инстанции и политически партии”.

От сегашното изявление на прокуратурата не се разбира дали именно Калина Илиева е основният свидетел, оказал се негоден да подкрепи обвинителната теза.

Но пък след като бе свален от поста си на министър на земеделието Мирослав Найденов бе тотално низвергнат и по партийна линия и изключен от ГЕРБ. След което се превърна в един от най-яростните критици на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.