Проф. Митев: Три партии със сигурност влизат в Европарламента

От малките формации най-голям шанс има коалицията около ББЦ, прогнозира в предаването „Гореща точка” по TV7 социологът и политолог проф. Петър-Емил Митев. Той коментира последните социологически проучвания за европейските избори на 25 май. Както вече съобщихме, според изследване на “Сова Харис”, ако изборите бяха днес, в Европейския парламент, то резултатите на първите 4 формации биха били – за БСП с 19,8%, ГЕРБ с 17,2%, за ДПС ще гласуват 6,6% и 6% ще се доверят на коалицията “България без цензура”-ВМРО-ЗНС.
Според проф. Митев, решаваща ще е избирателната активност и ако на 25 май излязат да гласуват по-малко от 40%, само три партии ще влязат в ЕП – БСП, ГЕРБ и ДПС.
Това е моментна снимка на обществените нагласи, подчерта социологът. Проф. Митев коментира и евентуалните коалиции след вота. Според него обединение между БСП и ГЕРБ е невъзможно, но не трябва да се изключва такова между ГЕРБ и ДПС. Професорът е скептичен относно бъдещето на АБВ заради агресията, която движението проявява към левицата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.