Проф. Людмил Георгиев: Държавата вече не е на мафията, а самата тя е мафия

Случващото се с КТБ е част от диктата на олигархичния елит в България, коментира по БНР проф. Людмил Георгиев – преподавател по политическа психология в СУ “Св. Климент Охридски”. Според него с постоянни скандали “този наш политически елит съвсем демонстративно съблече дрехите и се видя какво представлява всъщност”. По думите на Георгиев, една държава, в която всекидневно от сутрин до вечер ни занимават с герои като Пеевски и Бойко Борисов, това не е държава – държава няма, държавата приключи.

“Преди появата на лицето Бойко Борисов в изпълнителната власт на държавата имаше все пак някакъв театър. Но от 4-5 години насам, когато той започна да пребивава в измеренията на държавната власт, театърът се превърна в реалност. По най-железните правила на мутренското, на мафиотското, започна да функционира самата държава. Той трябваше да си има антипод и той се оказа Пеевски. Най-парадоксалното е, че изглежда, че тези двама днешни съвременни герои може би играят заедно”, коментира бившият член на висшето ръководство на ДПС. Професор Георгиев е на мнение, че диалог има и той е ясен, очевиден, но не е за стабилността на държавата, а за защита на собствените интереси на политическите играчи.

“Банковата, финансовата система сигурно е О.К., другото го няма – няма елит, няма народ. Привидно има държава, но тя е държава, която вече не е на мафията, а самата тя е мафия. Това не е заговор, това е начин на мислене и поведение”, коментира проф. Георгиев пред БНР. Той прогнозира, че ще продължим да живеем в тази, а най-трагичното, според него е, че свикнахме да живеем в агония. /…/

Изход има, но той зависи от народа, изтъкна проф. Людмил Георгиев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.