Проф. Корнезов: Призовавам депутатите да се разграничат от Сидеров

„Иска ми се чрез вас, ако могат да ме чуят, поне моите приятели от парламентарната група на „Коалиция за България”, категорично им препоръчвам единодушно да гласуват за снемане на имунитета на Волен Сидеров. Категорично.

Даже призовавам и другите народни представители, включително и от „Атака”, да се разграничат от едно поведение… То е една поредица от поведения, които не са съвместими с нравите, обичаите, елементарните човешки бих казал логика и отношения между хората”. Това заяви проф. Любен Корнезов – юрист и дългогодишен парламентарист – в интервю за предаването „Това е България“ на радио „Фокус“, коментирайка аероскандала с участието на лидера на „Атака” Волен Сидеров и искането на главния прокурор да бъде свален имунитета на депутата от „Атака”. Според проф. Корнезов, случилото се в самолета и на летище Варна е „петно и по парламентаризма, и по парламента, и на държавата ни като цяло”, а изнесените от главния прокурор данни категорично говорят за престъпление по член 325 от Наказателния кодекс.

„Пак се обръщам към моите приятели и другари, защото ние помежду си сме другари. Не пресмятайте колко депутати има „Коалиция за България” и колко депутати има ДПС, че може нещо да стане, та парламента да падне, та правителството може да падне. Има ли данни за извършено престъпление? Има. След като има, снемаш имунитета и точка”, казва проф. Корнезов. И посъветва депутатите от левицата да не мислят за другите неща, тук не може да има целесъобразност, тук законът стои над всички ни.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.