Проф. Константинов: Малоумието у нас е като за световен рекорд

„Малоумието в България е достигнало абсолютно непознати висини. Изненадахме не само Европа и Азия, но мисля, че африканските държави има от какво да се поучат”. Това коментира по Нова телевизия математикът проф. Михаил Константинов във връзка с наблюдаваното удвояване и утрояване на населението на някои селища преди местните избори. От показания репортаж става видно, че във видинското село Тошевци за последните 2 месеца населението се е увеличило 3 пъти, а в град Грамада новодомците са близо 600.

„Всички кметове и кметски наместници са директни нарушители на закона. Те по смисъла на българското законодателство са престъпници. Не може в една стая да сложите 100 души, все пак – България се води, че е европейска”, заяви проф. Константинов. Той изтъкна, че в Англия (където местни жители сключват срещу заплащане фиктивни бракове с чужденци, които по този начин придобиват британско гражданство) властите имат право в продължение на цяла година изненадващо да проверяват дали щастливия младоженец ще спи в леглото на жена си. “И като 2 или 3 пъти не ви сварят къде трябва да спите, изхвърчате от държавата, случва се нещо с брака ви и големи глоби за нарушителите”, допълни проф. Константинов и посъветва българските власти също да правят изненадващи проверки там, където по регистрация 50 човека спят в 2 стаи.

„В тази къща са регистрирани 48 човека, на името на Иван Марков от село Тошевци, която има две стаи. Къщата е необитаема повече от 15 години. Откъде са? – От Нов път, Видин. От Руженци. – На каква цена го правят? – 25лева сега, 25 при гласуване”, обяснява кметската наместничка Маргарита Велкова в репортажа на Нова ТВ.

Регистрацията, че ще гласуваш на адрес, различен от постоянния си, по принцип е законна, но категорично не може да става срещу пари и фиктивни регистрации.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.