Проф. Константинов: И този опит да се разцепи ДПС ще е неуспешен

„Това е петият опит да се цепи ДП. Ако съдим по аналогия, и този път ще бъде неуспешен”. Това коментира в студиото на Нова ТВ бившият член на ЦИК и политически анализатор проф. Михаил Константинов. Той коментира, че ако изключеният от ДПС бивш неин председател Лютви Местан реши да прави нова партия, е много важно тя да не бъде ислямистка (Което всъщност не би трябвало да е възможно, тъй като противоречи на Конституцията. Бел. на ред.) „Разчитам, че г-н Местан е опитен политик и няма да допусне подобни неща да се случват”, допълни Константинов.

Проф. Константинов изтъкна, че в най-близкото обкръжение на сваления лидер на ДПС има хора с радикални възгледи. По думите му, “около г-н Местан се наблюдават 2-3 одиозни фигури, хора, които очевидно имат антибългарско говорене”. Константинов посочи като пример за такъв политик депутатът Хюсеин Хафъзов, който, според професора „в друга държава щеше да е на едно друго място”.

Михаил Константинов е на мнение, че ако Местан създаде партия, тя надали ще има потенциал да събере нужните 140 000 гласа за преодоляване на 4-процентния праг за влизане в парламента.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.