Проф. Гайдарски: 15 – 20 депутати имат психически отклонения

И в това Народно събрание 8% от депутатите, т.е. около 15-20 народни представители имат психични отклонения. Това заяви в студиото на “Гореща точка” по TV7 бившият депутат от Коалиция за България и бивш министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски.

Темата за психичното здраве на народните представители беше провокирана от предложението на ГЕРБ да се въведе психотест за влизане в парламента. Оказва се, че идеята не е нова и неин родоначалник е именно проф. Гайдарски. Според него депутатите трябва да се подлагат на психотестове, също като полицаите и шофьорите.

Професорът по медицина твърди, че следи развитието на парламентите от 90-те години насам. Според проф. Радослав Гайдарски от избори на избори качеството на депутатите, тяхното психическо здраве и интелектуални възможности намаляват. Като медик бившият министър си обяснява явлението със стремежа на политическите лидери “да водят стадо след себе си” и така да си подбират депутатите, че когато вдигнат червена или синя химикалка, всички да гласуват послушно.

Колкото по-интелигентен е един народен представител, толкова по-неудобен става за политическия си лидер, коментира Радослав Гайдарски.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.