Проф. Близнашки: БСП вече е изчерпана, няма да обжалвам изключването си

„Нямам намерение да обжалвам изключването ми от БСП. Съотношението на силите е такаво, че няма смисъл да се води вътрушнопартийна борба. Твърде много време отделих за това да осъвременя БСП, но тази партия вече е изчерпана и не искам да имам нищо общо с това”. Така проф. Георги Близнашки коментира в „Седмицата” на Дарик вчерашното решение на Националния съвет за БСП за изключването му от партията заедно с Георги Първанов и „азбукарите”.
Проф. Близнашки, който е председател на инициативния комитет за подписката в подкрепа на инициирания от президента референдум по изборни въпроси, каза още, че отдавна си е дал сметка, че твърде малко неща го свързват с хората, които сега олицетворяват БСП. Бившият депутат от левицата увери, че приема спокойно решението за неговото изключване от социалистическата партия.
Не бих се нагърбил със задачата да създавам нова партия, каза още проф. Близнашки. След което допълни, че не подкрепя новия проект АБВ, но им пожелава успех.
Професор Близнашки отхвърли обвиненията и съмненията, че подписите за провеждане на референдум по изборната реформа са събрани по нечестен начин, като потвърди, че събирането на подписи продължава.
Което не попречи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов още във вторник да обяви, че нужните 500 000 подписа за референдума вече са събрани.
Днес проф. Близнашки уточни, че подписите ще бъдат внесени в деловодството на Народното събрание на 10 март.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Струва ми се доста неморално да намираш, че БСП е вредна организация, и да членуваш в нея. Също така ми се струва, че професорът нарочно ги предизвика да го изключат, за да си придаде ореола на мъченик. На мен обаче той хич не ми импонира.

Leave a Reply

Your email address will not be published.