Продават на търг часовника на митрополит Николай

11 600 лв. е началната цена на часовника "Ролекс", който пловдивският митрополит Николай дари на Църковното настоятелство на храма "Света Марина", съобщи bTV. С парите църквата е надява  да покрие непосилната си сметка за ток от близо 3000 лв. за януари, а останалите ще бъдат похарчени благотворително.

Публичният търг за часовника е насрочен за 12 ч. на 10 март в Исторически музей в Пловдив. Стъпката за наддаване е 500 лв.

В търга на Църковното настоятелство могат да участват всички физически и юридически лица, като лицето, което участва в наддавателните предложения трябва да се легитимира с личен документ. Когато се наддава от името и за сметка на друго лице, трябва да се представи писмено нотариално заверено пълномощно.

Достигнатата продажна цена ще трябва да бъде преведена по банковата сметка на храма "Света Марина"- Пловдив, до края на работния ден на 11 март 2013 г.

Преди няколко дни митрополитът заяви пред журналисти, че е наясно, че с този часовник е станал за съблазан и че "по-добре е безсовник в рая, отколкото с часовник в ада".

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.